ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-6-2013

60Αρ. πρωτ.  2291                                                                         Αθήνα,  12-6-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία Μηχανικών Θερμαστών Ελλάδος καταδικάζει την πρωτοφανή απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ με ένα νομοθετικό πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση, προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει, ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου. Αυτό ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει.
Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση, η οποία παραπέμπει αυτόματα σε καθεστώτα απολυταρχικού τύπου και μόνον, εκτός των άλλων διαστάσεων, η Κυβέρνηση δείχνει το στυγνό της πρόσωπο και την πλήρη αδιαφορία της προς τους έλληνες πολίτες της περιφέρειας και των ακριτικών νησιών, που η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ ήταν η μόνη πηγή ενημέρωσης.
Από χθες το βράδυ, πλέον, οι συμπολίτες μας της περιφέρειας, της ακριτικής Ελλάδας, άνθρωποι ανήμποροι, υπερήλικες, αλλά και οι έλληνες της Ομογένειας σε όλες τις γωνιές του κόσμου, παραμένουν στο σκοτάδι της ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτή η συνειδητή κεντρική πολιτική επιλογή, προϊόν σκοτεινών σχεδιασμών, κρύβει τεράστιους κινδύνους αποστερώντας τον πληθυσμό της χώρας από στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, συνταγματικά κατοχυρωμένα σε ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος, όπως ‘υποτίθεται’ ότι είναι το ελληνικό.
 Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά – σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Η Ομοσπονδία Μηχανικών Θερμαστών Ελλάδος ζητά την άμεση σύγκληση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συσπειρώσουν και να οδηγήσουν το εργατικό κίνημα στον δρόμο της Ανατροπής αυτών των σκληρών απάνθρωπων πολιτικών που έχουν οδηγήσει τον Έλληνα εργαζόμενο στην κατάθλιψη και χιλιάδες στην αυτοκτονία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.
Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

 

 



This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.