Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2020

εκπαίδευση εκπαιδευτικοί σχολεία μαθητές φοιτητές σπυδαστές

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2020

Το υπουργείο παιδείας εξετάζει κάθε δυνατό τρόπο ώστε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά

Συγκεκριμένα:

Όλους τους διαθέσιμους τρόπους και τις εναλλακτικές ώστε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 – όπως έχει ήδη ανακοινωθεί – εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ενόψει της τελικής απόφασης της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε:

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 και θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Γιατί αν τηρούμε τις αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα εκτός σχολείου ή και μέσα στο σχολείο, αν χρειαστεί, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον»

Περαιτέρω όπως δήλωσε και ο υφυπουργός παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης,

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών. Δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020»

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.