ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-9-2013

Αρ. πρωτ.  2342                                                                      Αθήνα,  18-9-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου του 2013 οι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα απεργούν.
Κατεβαίνουν στον δρόμο διεκδικώντας το κοινωνικό δικαίωμα να μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν. Θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού μιας καλά ενορχηστρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας, που επιχειρεί να τους κάνει ‘βορά’ στην κοινή γνώμη. Συνηθισμένη πρακτική εδώ και δεκαετίες από εντεταλμένες κυβερνήσεις που εφαρμόζουν στυγνές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η Κυβέρνηση βρήκε τα ιδανικά, εξιλαστήρια θύματα για την προπαγάνδα της. Απολύει 12.000 υπάλληλους, που δεν περισσεύουν. Και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να προσλάβει άλλους 12.000.
Με εργαλείο την παραπληροφόρηση οι κυβερνώντες διακινούν ψευδή και «φουσκωμένα» νούμερα από τα χρόνια του κ. Ραγκούση  σχετικά με τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ο τότε υπουργός μιλούσε για 1.200.000 δημοσίους υπαλλήλους εξαπατώντας την κοινή γνώμη. Η ίδια εξαπάτηση επιχειρείται και σήμερα μιλώντας για τεράστιο δημόσιο τομέα. Ο πραγματικός αριθμός όλων των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στις είναι 609.000, και βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Κρατών.
Η δοκιμασμένη τακτική του «λέγε λέγε και κάτι θα μείνει» εκτυλίσσεται σε όλο της το μεγαλείο! Πείτε ψέματα, εξαπατείστε την κοινή γνώμη, με ένα και μόνο στόχο: Την ουσιαστική κατάργηση τομέων κοινωνικής πολιτικής και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου με όρους ξεπουλήματος και όχι της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.
 Η Ο.Μ.Θ.Ε δεν μπορεί να συνηγορήσει στην ιδιωτικοποίηση του κράτους πρόνοιας.
Αυτό θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην επικίνδυνη συρρίκνωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Διότι το κοινωνικό κράτος ανήκει σε όλους.
Η Κυβέρνηση με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» αυτό επιδιώκει. Στρέφοντας τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους απέναντι στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα αυτό που προσπαθεί είναι να διαλύσει εντελώς ό,τι έχει απομείνει από την εργατική νομοθεσία, ό,τι έχει απομείνει από τις υποτυπώδεις κοινωνικές δομές. Στόχος η υποβάθμιση της Παιδείας, η χειροτέρευση της ήδη υποβαθμισμένης Υγείας και όποιος …επιβιώσει!
Αυτό όμως το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει!
Συνάδελφοι τώρα είναι η ώρα της μάχης και αυτό δεν ας γίνεται με συμβολικές ενέργειες όπως τετράωρες στάσεις εργασίας.
Στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου όλοι μαζί, εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να υπερασπιστούμε αποφασιστικά το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία μας, το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή. Αυτό είναι το διακύβευμα. Τα κοινωνικά αγαθά είναι για όλους τους πολίτες!
Αν αυτά χαθούν τι άλλο απομένει; Όλοι μαζί ενάντια στο χάος, ενάντια στη δυστυχία, ενάντια στο νόμο της ζούγκλας. Αυτός δε ταιριάζει σε ελεύθερους ανθρώπους. Μας οδηγούν σε συνθήκες ενός νέου μεσαίωνα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίριΌλοι μαζί στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 

 

 



This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.