ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-10-2011

Αθήνα,  7-10-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Η Κυβέρνηση του «Μνημονίου» κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά νοικοκυριά της χώρας με μοναδικό στόχο την (εξυ)πηρέτηση των βάρβαρων και αντιλαϊκών απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων και της Τρόικας. Προχωρεί «ακάθεκτη» στην υλοποίηση ενός προσχεδιασμένου προγράμματος κατεδάφισης κάθε κοινωνικού, εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος.
          Το εργατικό δίκαιο καταλύεται και κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία νομιμοποιείται και μονιμοποιείται. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε «Ινδία της Δύσης», την ώρα που η επιδρομή του «αντιλαϊκού συνεταιρισμού» Κυβέρνησης-Τρόικας στο «πορτοφόλι» της ελληνικής οικογένειας δεν έχει τελειωμό.
          Μετά τις ανεξέλεγκτες φοροκαταιγίδες, τα «χαράτσια» στα ακίνητα, την συνεχή οικονομική αφαίμαξη των μισθωτών και την «αιμορραγία» των συνταξιούχων ανακοίνωσαν ότι θα φορολογήσουν ακόμη και τη «φτώχεια», με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000€. Με αυτά τα εισπρακτικά, ανάλγητα και δυσβάσταχτα μέτρα διαμορφώνουν συνθήκες κοινωνικού και οικονομικού «κραχ», βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση, τα «λουκέτα», την ανεργία και την εξαθλίωση. Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας καταρρέει, προς όφελος του διεθνούς και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου.
          Δημιουργούν σκόπιμα μια εθνική κατάθλιψη, στρέφουν τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε όποια ομάδα πρόκειται να πλήξουν, χρησιμοποιούν τα πιο ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να προχωρήσουν στο μεγάλο «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου, στην εκποίηση των κερδοφόρων και κοινωνικά αναγκαίων κρατικών επιχειρήσεων κυριολεκτικά «για ένα κομμάτι ψωμί».
          Το όραμά τους είναι καταντήσουν τη χώρα προτεκτοράτο των ξένων επιχειρηματικών funds και τους Έλληνες εργαζόμενους σε αναλώσιμα φθηνά εργαλεία. Το θράσος τους είναι πρωτοφανές, αφού έχουν πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κόσμου της εργασίας από τη Μεταπολίτευση και μετά, αφού λήστεψαν κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, «ορέγονται» τώρα να βάλουν χέρι και στην ΕΓΣΣΕ, στον κατώτατο μισθό πείνας των 740€. Στο όνομα μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας σκοπεύουν να καταργήσουν κάθε κοινωνική προστασία, σκοπεύουν να αφανίσουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στους χώρους δουλειάς.
          Καλούμε την κυβέρνηση να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ απέναντι στη νοσηρή αυτή απαίτηση της Τρόικας. Ένα δυνατό και καθαρό ΟΧΙ απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή κοινωνική και εργασιακή γενοκτονία.
          Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε το ρεύμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

 



This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.